Update december 2021

[ook verschenen in de Vriendenband van de Vrienden van de Atletiek]

Eén keer voltallig bijeen geweest …, nu weer terug naar 50% aanwezigheid op het bondsbureau, zo veel mogelijk verdeeld over de bieb en het depot. Tja, daar hebben we helaas ervaring mee opgebouwd maar het beperkt ons wel. Terwijl er juist weer genoeg te doen is want externe contacten weten ons weer prima te vinden.

Zo meldde zich Rinus Groen. Hij heeft een bestenlijst van Super Lange Afstanden aangeboden en beschikt ook over digitale exemplaren van het, oorspronkelijk Belgische tijdschrift Spiridon, dat in de jaren ’70 nadrukkelijk aandacht ging vragen voor wegatletiek en naast België ook al snel in Nederland wortelde. Vergeleken met baanatletiek hebben we van de weg veel minder materiaal dus daar zij we blij mee. En passant wees hij ons nog op een vergissing in de bestenlijsten op de website van Erfgoed waar die van een jaar onder een ander jaar geplaatst waren. Kijk, daar hebben we wat aan! Onze dank is groot!

Het intussen bekende boek over de geschiedenis van de sprint, geschreven door Kees Sluys: ‘Van 10.6 naar 9.58’ (zie de website voor een recensie erover) hadden wij nog niet in de bibliotheek.

Maar behalve dat de reünie eind oktober enorm gezellig en een zeer geslaagd evenement was, bleek deze ook zijn nut af te werpen want Kees was een van de aanwezigen. Kennismaken, kletsen, krijgen was het resultaat. Fijn!

Een jaar geleden zocht Peter Klooster, oud-atleet, trainer, in zijn hoedanigheid van journalist van het maandblad Runners contact met ons. Hij wilde graag eens langs komen en uiteindelijk is het er nu van gekomen. Anderhalve week later was fotograaf Dirk-Jan van Dijk er om een aantal geselecteerde voorwerpen op de plaat vast te leggen.

Waarna Peter er een verhaal bij schrijft. Vermoedelijke plaatsing van het artikel in Runners in het november-nummer. Maar op het moment dat ik deze copy in moet leveren,  is dat nog niet verschenen. Spannend!

Is intussen in de december-special geplaatst.

Piet Wijker is ook met foto’s bezig. Op Wikimedia Commons staan onder andere foto’s over atletiek.

Vervelend is echter, dat er bij meerdere foto’s hopeloos verkeerde namen staan bij de daar acterende atleten. Hij vroeg onze medewerking. Alweer: de reünie was fantastisch! Want er zijn ook bij verschillende foto’s door de aanwezigen de juiste namen geplaatst.  Wie ook wil helpen zoeken: ga naar https://commons.wikimedia.org en dan naar Atletiekwedstrijden. Piet zal blij zijn met elke reactie!